september 2012

Pikekyss med pistasjnøtter..

Hva er vel bedre når søtsuget kaller enn et pikekyss;) Ikke bare er de søte og gode, men også veldig dekorative. Her er en oppskrift på pikekyss (marengs av passion4baking.com) med salte pistasjnøt...

Pasta med trøffelolje i hverdagen..

Trøffelolje er det lille ekstra i hverdagen. Trøfler er svært kostbare, men trøffelolje er en fin erstatning som du får kjøpt i de fleste store matbutikker. Her er en nydelig og rask rett med trøff...

Sniktitt i Mathallen..

Jeg var så heldig at jeg fikk en liten sniktitt i Mathallen som åpner om en uke på Grünerløkka i Oslo. Det er fortsatt en byggeplass, men vi ser at det begynner å ta form. Jeg gleder meg veldig til...

Vinsmaking i Provence.

Ferie i Provence og vinsmaking går hånd i hånd. Det er mange å velge i, men vi dro til Château de Saint-Martin utenfor Lorgues, som er i toppklassen (cru classe) av viner i området. Her ble vi møtt...

Himalaya salt..

Himalaya salt både ser bra ut og smaker godt, men er det egentlig så sunt som flere påstår. I følge en artikkel av en geolog påskepsis.no, er det ikke like sunt som det markedsføres. Salt i store ...

Matnyttig på Instagram..

Matnyttig er også på Instagram. Følg meg gjerne for små matnyttige opplevelser. Morgenstund på vingård i Provence..

Gastronomiske dager i Provence..

Matnyttig har tatt turen til Bent Stiansen sitt sommerhus i Lorgues, Provence.. Her fråtser vi i gode viner og nydelig mat. Hver tirsdag fra 09:00 - 12:30 holdes et av Sør-Frankrikes største marked...

Klassisk eplekake..

Nå nærmer det seg høsting av norske, saftige og friske epler. Det finnes ikke noe bedre - og det må feires med en klassisk eplekake. Heldigvis kan man lage eplekake hele året rundt da ;) Oppskri...

Matstreif 14. og 15. september

Da er det duket for matfestival på Rådhusplassen i Oslo. Matstreif er festivalen for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat, og som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og ni...

Tid for fårikål..

Lammet er endelig i butikkene, og rettene står i kø for å bli laget. Lammelår, lammefrikasé, lammeskank, lammekarré og ikke minst fårikål. Jeg er klar over at fårikålens dag ikke er før om et par u...

Mathallen i Oslo..

Om ikke lenge åpner Mathallen på Løkka. Dette er et mekka for matentusiaster. Her skal 30 aktører introdusere deg for sine spesialiteter innen fisk, kjøtt, kaffe og mye annet godt. Matnyttig komme...

Stiansens grilltilbehør..

Bent Stiansen er en av mine favorittkokker. Oppskriftene hans er enkle, uten for mye fuss, og samtidig smaker det nydelig. Her er to av hans tilbehør til grillmat; Mango- og papayasalsa og Tomat- o...

To gode røde..

I går nøt vi to veldig gode rødviner; en italiener og en spanjol. Disse anbefaler jeg at dere prøver. Spanjolen, La Rioja Alta Gran Reserva 1997, har et hint av krydder og gammelt lær med en moden...
Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits