Bakt og fylt søtpotet

Søtpotet er blitt ganske populært i Norge de siste årene. Da vi bodde i Canada fikk vi servert 'Sweet potato fries'. Jeg var solgt!! Dette er en av mine favoritt rotgrønnsaker. Den er det perfekte tilbehør til både kjøtt og fisk, og passer spesielt godt til grillmaten, eller den kan nytes helt for seg selv.Oppskrift på bakt og fylt søtpotet (2 pers):

2 søtpoteter (så lik størrelse som mulig)
1 pakke bacon
4 soltørkede tomater (fra glass)
1 neve parmesan
1 vårløk
2 stilker bladpersille
Rømme

Sett ovnen på 225 grader og stikk noen hull i potetene med en gaffel. Bak de i ovnen i ca 1 time, eller til de er møre.
Så er det klart for tilbehøret! Kutt bacon i biter og stek de sprø. Del opp de soltørkede tomatene i små biter. Riv parmesanen. Kutt vårløken i skiver, og grovhakk bladpersillen.

Når potetene er klare, skjær et snitt i de på langs. Så er det bare å fylle opp med godsakene. Start med parmesan og avslutt med en dæsj rømme og litt bladpersille.

Én kommentar

Henriette Celin

16.08.2016 kl.00:44

Så fantastisk godt ut!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to døtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits