Kladdkaka med fulle kirsebær

...eller "slikke-bollen-kake" som jeg ville kalt den. Kladdkaka er en svensk brownie, som er så seig og kladdete at det smaker nesten som kakedeig - magisk ! Kirsebærene har drukket Cointreau i et døgn og er rimelig fulle. 

Oppskrift på Kladdkaka med fulle kirsebær:
150 gr kirsebær uten sten (tinte eller ferske)
2 ss Cointreau
​2 ss sukker

Ha kirsebærene i en bolle og tilsett Cointreau og sukker. Bland dette sammen og sett det i kjøleskapet til dagen etter.

Kladdkaka:
150 gr smør (smeltes)
3 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 dl kakao
1/2 ss vaniljesukker
2 klyper salt

Sett ovnen på 175 gr. Ha egg og sukker i en bolle og rør det sammen. Skal ikke piskes, bare blandes. Bland så i smeltet smør. Ha alt det tørre i en egen bolle, og bland godt. Sikt det tørre i det våte, og bland godt sammen. Dette skal heller ikke piskes. Smør en springform på 24 cm, og ha i røra. Så skal bærene i kaka, men du må behandle de varsomt, da de er helt uberegnelig. Sil av væsken i en egen bolle. Denne kan brukes som saus til is hvis du ønsker det ved siden av kaken. Spre så bærene utover kaken, og dra en slikkepott lett over til, så det får litt kakedeig over seg. 
Sett kaken i ovnen og stek den midt i ovnen i maks 23 min. Kaken skal være tørr på toppen, men løs inni. Avkjøl kaken, og sett den i kjøleskapet ca 1 time før servering.

Server gjerne med vaniljeis eller krem.

Se også flere oppskrifter med kirsebær her og her.

Selve Kladdkaken er inspirert av arla.se
 

2 kommentarer

SiljesWorld

06.08.2016 kl.17:01

Ååh naam! Den så kjempe god ut :D

Ha en finfin dag <3

Camilla

07.08.2016 kl.11:57

SiljesWorld: Takk for det. Spis med måte ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to døtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits