Barnevennlig tomatsuppe

Vi har ei utrolig kresen liten jente, som ikke akkurat elsker grønnsaker. Maten skal heller ikke ha klumper eller prikker som urter og frø, så det er ikke alltid så lett å få inn henne sunn mat. Denne tomatsuppen derimot, gikk ned på høykant. Den er superenkel å lage og tar ikke mer enn ca 20 min.

Oppskrift på barnevennlig tomatsuppe (for 2 barn):
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 kyllingbuljong/fond
5 dl vann
1/2 ts sukker
1 neve fullkornsmakaroni

Finhakk hvitløk og stek det kjapt med litt smør i en kjele. Ha deretter i tomatpure og surr det litt sammen med hvitløken. Ha så i hakkede tomater, fond, vann og sukker, og la det koke i 10 minutter. Kjør så suppen med en stavmikser til den blir glatt og fin. Smak så til med sukker, salt er det nok av i buljongen. Hvis du har et barn som ikke ønsker klumper i det hele tatt, kan du sile den i tillegg. Kok opp suppen igjen og ha i makaronien. La den småkoke til makaronien er mør. Hvis suppen blir for sterk for ditt barn, ha i litt melk før servering.

Server suppen med brød med litt smør på. 

Da jeg var yngre hadde vi alltid pannekaker etter tomatsuppen. Jeg har et par pannekakeoppskrifter som passer for barn; fiberrike pannekaker og grove pannekaker

For den voksne og mindre kresne kan du ta en titt på denne tomatsuppen og disse pannekakene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to døtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits