Gravet makrell

Vi nyter disse varme dagene p sjen, og da blir det mye makrell p kroken. Jeg var litt fristet til prve noe annet med makrellen denne gang. Jeg gravet makrellen, for s steke den etterp. Det tar tid (ca 1-2 dgn), men det var veldig spennende. Det ble en veldig smakfull lunsj.

Oppskrift p gravet makrell (4 pers):
6-8 makreller
47 gr salt
53 gr sukker
Trket dill
To plastposer

Fileter fisken langs beinet, og fjern ryggbeinet og alt blod. Trk makrellene med litt trkepapir. Bland sammen salt og sukker, og ha litt i bunnen av en form og dryss litt dill over. Legg s filetene med skinnsiden ned, og dryss over med av blandingen og litt dill. Legg s nye fileter med kjttsiden ned anfttes med den nederste fileten. Fortsett slik skinn mot skinn og kjtt mot kjtt, dryss over mellom hvert lag. Avslutt med salt- og sukkerblandingen og litt dill. Putt to poser inni hverandre og fyll med vann. Legg den opp fiskene for presse det flatt. Legg fisken i kjleskapet i 1-2 dgn avhengig av strrelsen p fisken. 

Nr fiskene har ligget lenge nok trker du av filetene. Stek de s i smr p sterk varme med skinnsiden ned, snu de s over p kjttsiden og skru ned varmen. Stek til de er gjennomstekt.

Server gjerne med fransk potetsalat, rmme og litt godt brd. Du kan ogs servere fisken p klassisk vis.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to dtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits