Gravet makrell

Vi nyter disse varme dagene på sjøen, og da blir det mye makrell på kroken. Jeg var litt fristet til å prøve noe annet med makrellen denne gang. Jeg gravet makrellen, for så å steke den etterpå. Det tar tid (ca 1-2 døgn), men det var veldig spennende. Det ble en veldig smakfull lunsj.

Oppskrift på gravet makrell (4 pers):
6-8 makreller
47 gr salt
53 gr sukker
Tørket dill
To plastposer

Fileter fisken langs beinet, og fjern ryggbeinet og alt blod. Tørk makrellene med litt tørkepapir. Bland sammen salt og sukker, og ha litt i bunnen av en form og dryss litt dill over. Legg så filetene med skinnsiden ned, og dryss over med av blandingen og litt dill. Legg så nye fileter med kjøttsiden ned anføttes med den nederste fileten. Fortsett slik skinn mot skinn og kjøtt mot kjøtt, dryss over mellom hvert lag. Avslutt med salt- og sukkerblandingen og litt dill. Putt to poser inni hverandre og fyll med vann. Legg den oppå fiskene for å presse det flatt. Legg fisken i kjøleskapet i 1-2 døgn avhengig av størrelsen på fisken. 

Når fiskene har ligget lenge nok tørker du av filetene. Stek de så i smør på sterk varme med skinnsiden ned, snu de så over på kjøttsiden og skru ned varmen. Stek til de er gjennomstekt.

Server gjerne med fransk potetsalat, rømme og litt godt brød. Du kan også servere fisken på klassisk vis.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to døtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits