Sprøstekt makrell

Ingenting er som å spise selvfisket makrell en varm sommerdag. Makrell er kanskje den enkleste å fiske. Det lønner seg å dra ut tidlig morgen, eller rundt kl 18 på kvelden. Da kan du ende opp med full bøtte!

Oppskrift på sprøstekt makrell (4 pers):

6 stk makrell (fisket på sommeren) Makrell fra sensommeren er for feit og egner seg ikke like bra til sprøsteking.
Sitronpepper
Salt
Smør til steking

Fileter fisken ved beinet og krydre kjøttsiden med sitronpepper og litt salt. Smelt smøret i pannen og stek de først på sterk varme med skinnsiden ned. Snu de etter noen ett par minutter og stek de på svak varme til de er gjennomstekt.

Agurksalat:
1 agurk
1 del eddik 7%
2 deler sukker
3 deler vann

Ha sukker, eddik og vann i en bolle, og rør med en gaffel til sukkeret har løst seg opp. Ha oppi tynne skiver av agurk.

Server makrell med kokte nypoteter, litt smeltet smør og en dæsj rømme.
Smak av sommer!



 

Én kommentar

Henriette Celin

15.07.2016 kl.15:59

Så meget godt ut dette :-D

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits