Påskekylling

Påsken er her, og det betyr mye god mat. "Maison mat og vin" bladet kom på døren forrige uke, og inspirerte meg til å lage påskemat. Jeg hentet noen tips derfra til denne retten. Påskekylling er en saftig kyllingrett, med både farger og smak av påske.Oppskrift på Påskekylling (2-3 pers):

1 hel kylling
1 appelsin
1 sitron
1 rødløk
1 dl appelsinjuice (ikke fra konsentrat, kan gjerne presse appelsiner)
0,5 dl vann
5 laubærblad
1 ss korianderfrø
Fersk timian
Chiliflak
Salt og pepper

Del kyllingen inn i bryststykker, lår og klubber. Gni den inn med salt, pepper og timian. Del sitron, rødløk og appelsin i båter og ha det i en ildfast form sammen med kyllingen. Hell over appelsinjuice og litt vann, og legg i laubærbladene. Grovmal korianderfrø i en morter og ha det over kyllingen. Ha chiliflak og litt salt og pepper over retten. Legg i noen stilker med timian. Stek kyllingen i ovnen på 200 grader i ca 1 time eller til den er gjennomstekt. 

Det passer veldig godt med ris og feks fennikelsalat til denne retten.

Ha en matnyttig påske :)

 

Én kommentar

Guro Rovik

25.03.2016 kl.21:39

Nam, det skal testes ut en gang!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits