Bolle Surprise

I dag har jeg fyllt fryseren med boller. De beste bollene som finnes, er Bolle Surprise. Det er to ting i en det; både noe som smaker godt, og en overraskelse ;)
Siden barn nummer to er rett rundt hjørnet, tenkte jeg at det er lurt med litt godsaker klart i fryseren. Jeg antar at det blir litt besøk fremover.

Jeg skal ikke skryte på meg grunnoppskriften på bollene, den har jeg tatt fra brodogkorn.no.Oppskrift på Bolle Surprise (24 stk):
150 g smør
6 dl melk
50 gr fersk gjær
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
1 egg til pensling

Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur. Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Dekk bakebollen med plast eller kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter. 
Ta deigen ut på lett melet bakebord og del den i 24 like store emner. Trill runde boller, og trykk de flate. Ha en dæsj med vaniljekrem (eller annet fyll) i midten av bollen, og pakk deigen rundt. Legg de på et stekebrett med "åpningen" ned. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 20-30 minutter.
Pensle bollene med lett sammenvispet egg. Stek de midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

Forslag til Surprise:
Det er jo bare fantasien som setter stopper for hva man kan overraske med, men her har jeg noen forslag:
Vaniljekrem kan aldri gå feil og er perfekt til påske
Sjokolade
Karamell (Se her for oppskrift på hjemmelaget karamell.)
Marshmallows eller annet godteri er perfekt til barnebursdag
Syltetøy eller rørte bær

Da er det bare å overraske besøket! Eller spise alle selv!

2 kommentarer

Henriette Celin

16.03.2016 kl.23:43

Så kreativt og godt!

Vaniljekrem inni bollene er ikke dumt :-D

Camilla

18.03.2016 kl.13:46

Henriette Celin: En positiv overraskelse!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits