Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter en av mine favoritter. Det passer spesielt godt til lam. Nam nam..

Oppskrift på fløtegratinerte poteter (4 pers):
8-10 poteter (nypoteter eller amandine fungerer bra)
1 løk
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
Gulost
Salt og pepper

Sett ovnen på 225 grader. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver. Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Ha litt salt og pepper mellom hvert lag. Hell over fløten og sett formen i ovnen med aluminiumsfolie eller et lokk over. Etter 30 min tar du av folien/lokket og har over revet ost. La den steke i 15 minutter, til osten har fått en gylden farge.

Én kommentar

Henriette Celin

14.04.2016 kl.16:13

Ah, det er sååå godt! noe av det beste :-D

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits