Eltefritt rugbrød

Eltefritt brød er det mest fantastiske som finnes. Det er så enkelt, også bli det så saftig og godt! Basen er fra brodogkorn.no, jeg har bare endret meltype for å få mer fiberikt brød.

Oppskrift på eltefritt brød:
200 gr Fibra fullkornsmel
50 gr sesammel (kan erstattes med Fibra)
250 gr sammalt rugmel finmalt
0,5 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts honning
4,5 dl kaldt vann
1 kjele eller form med lokk som tåler å stå i ovnen

Bland sammen det tørre. Rør ut honning i litt lunket vann og tilsett resten av kaldtvannet. Ha vannet i det tørre, og bland det sammen. Dekk til bollen og la deigen heve i 12-24 timer. I oppskriften står det at man skal strekke deigen etter heving, og deretter heve i to timer til. Denne deigen ble så fuktig (antageligvis pga meltypene), at det ikke gikk å strekke den, så jeg hoppet over det punktet uten problemer.

Sett kjelen i ovnen og sett den på 250 grader. Når ovnen er klar, strø litt mel i bunnen av kjelen og legg deigen oppi. La den steke med lokket på i 30 min, og deretter 10 min uten lokk for å få en sprø skorpe. Brødet er ferdig når det kommer en hul lyd ved at du banker på undersiden av brødet.

La brødet kjøles ned på en rist, og deretter nyt det med en god skive ekte geitost.

 

2 kommentarer

eveliin

15.03.2016 kl.15:09

nam det brødet så godt ut :D ha en fin dag :D

Kamilla Haaland

15.03.2016 kl.19:39

så godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits