Curry med laks og mango

Laks og mango er overraskende godt sammen. Prøv det i denne forfriskende retten.Oppskrift på curry med laks og mango (2 pers):
400 gr laks
1 boks kokosmelk
1 moden mango
2 fedd hvitløk
1 chili
1 ss finhakket ingefær
1/2 lime
2 ss fishsauce
1 ts brunt sukker
1/4 ts kardemomme
1/2 ts malt cumin
1 ts curry
1 bunt koriander
Salt og pepper

Skjær laksen i terninger, og brun de litt i en stekepanne med salt og pepper til de har fått en skorpe. De trenger ikke være gjennomstekt. Legg laksen til side. Finhakk hvitløk, chili og ingefær og surr det lett i en stekepanne med litt olje. Tilsett så mangoen kuttet i terninger, og surr dette sammen. Så har du i kokosmelken, og lar det koke opp. Ha i saften av en halv lime, fichsauce, sukker, kardemomme, cumin og curry. La det hele småkoke i 10 min, slik at smakene setter seg. Smak så til med salt og pepper. Ha i laks til slutt, og la det småkoke til laksen er klar. Ha så over en god nevne med kuttet koriander.

Denne retten passer fint til ris eller gjerne eggenudler.
 

2 kommentarer

Henriette Celin

11.03.2016 kl.11:29

Så spennende, kreativ og godt dette så ut :-D

Camilla

13.03.2016 kl.21:03

Henriette Celin: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits