Asiatisk salat med karamellisert svin (ribbe eller nakkekoteletter)

Jeg har tydeligvis fått dilla på den asiatiske verdensdelen i det siste, men det er jo så utrolig godt - spesielt sammen med svinekjøtt. Du bør bruke svinekjøtt som er litt fett, som f.eks. ribbe eller nakkekoteletter. Jeg brukte ribbe. Det fantastiske med denne retten er av du kan få brukt opp ribberestene dine fra jula. Hvis ikke, så er ribba ganske så billig nå.


Oppskrift på Asiatisk salat med karamellisert ribbe (4 pers):

Karamellisert ribbe:
ca 1,6 kg tynnribbe
Salt og pepper
1 dl honning
5 ss brunt sukker/ demarasukker

Ser her for instruksjoner om hvordan steke ribba.
Når ribba er ferdig stekt fjerner du svoren og deler du den i ca 4-5 cm store terninger. Ha honning og sukker i en stekepanne og kok opp. La det tykne litt før du har oppi ribbebitene. La bitene steke til de har fått en gylden skorpe.

Asiatisk salat:
150 gr sukkererter
4 vårløk
1 chili
5 blader kinakål
3 gulrøtter
1 dl riseddik
1/2 dl vann
3 ss honning
2 ts hot chilisaus
2 ts revet fersk ingefær
Koriander

Strimle sukkererter, vårløk, kinakål og gulrøtter i tynne strimler og ha det i en bolle. Skjær chili i skiver og bland den med grønnsakene (ta ut frøene om du ønsker en mindre sterk salat).
Bland sammen riseddik, vann, honning, hot chilisaus, honning og revet fersk ingefær i en bolle, og ha dressingen over salaten. Bland godt sammen.

Server retten med eggnudler eller ris og svor, og ha over koriander ved servering. 

Én kommentar

Bergensergenser

31.12.2015 kl.00:50

Så lekkert! og så interessant og godt ut <3

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits