Taco - Asia møter Mexico

Har du gått lei den tunge julematen, så er denne retten et friskt pust. Det var veldig godt med noe annet nå etter dager med pinnekjøtt og ribbe og tunge sauser (selvom det har jo vært et nydelig etegilde).
I denne oppskriften har jeg laget tortilla lefsene fra bunnen av, og det ble en nydelig opplevelse.

Oppskrift på Taco - Asia møter Mexico (3-4 pers):

Kylling med marinade:
3-4 kyllingfileter
3 ss revet fersk ingefær
3 ss akasie honning
2 ts finhakket frisk mynte
8 ss nøytral olje
2 ss sesamfrø
Salt og pepper

Del kyllingfilleter i skiver og krydre de med kvernet salt og pepper. Ha de andre ingrediensene i en bolle og bland godt. Legg i kyllingskivene, og la de marineres mens du lager resten av tilbehøret.
Stek så skivene i en tørr stekepanne til de er gjennomstekt, og har fått en gylden skorpe. Ikke ha for sterk varme, da honning fort svir seg.

Salsa:
3 modne tomater
1/2 paprika
2 vårløk
1/2 chilli
1/2 lime
1 ss finhakket koriander
Salt og pepper

Finhakk tomater, paprika, chilli og vårløk og ha det i en bolle. Ha over saften av en halv lime og bland inn finhakket koriander. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en sterkere salsa, kan du bare ha i mer chilli.

Guacamole:
1 modne avokadoer
1/2 fedd hvitløk
1 ss finhakket rødløk
1 ss finhakket tomat
1 stor neve koriander
1 båt lime
Salt og pepper

Mos avokadoen i en bolle og ha i revet hvitløk, finhakket rødløk og tomat. Grovhakk koriander og bland det inn. Smak til slutt med limesaft, salt og pepper.

Tortilla lefser: (Grunnoppskriften på disse hentet jeg fra NRK sine sider, med noe modifikasjon)
365 gr hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
2,4 dl lunket vann
3 ss nøytral olje

Bland først det tørre i en bolle, og ha så i vann og olje. Jeg hadde behov for mer mel enn det stod i oppskriften, spe på underveis om deigen blir for bløt. Elt så deigen godt, da det bli enklere å kjevle ut tortilla lefsene. La deigene hvile i 15 minutter, før du deler den i 8 deler.

Så kjevler du ut tynne(!) tortilla lefser. Bruke mel, slik at de ikke fester deg i benkeplaten. Varm så opp en tørr stekepanne, og stek lefsene en og en i pannen. Husk å børste av mel fra lefsene, slik at ikke det brenner seg. Lefsene stekes først på den ene siden helt til den bobler i de, da snur du de og steker i ca 30 sekunder på den andre siden. Stable lefsene på en tallerken og ha over en fuktig kjøkkenhåndkle. Da unngår du at de blir stive.

Tips: Hvis du ønsker litt smak i lefsene, kan du tilsette litt tørkede urter i deigen. 

Fyll lefsene med spinat, kyllingen, salsa, guacamole og gjerne litt rømme, og nyt! 

2 kommentarer

Bergensergenser

29.12.2015 kl.01:38

Å, for en fin kombo! så deilig ut :-D

Siv

29.12.2015 kl.21:23

Mmm... ser nydelig ut, fristende etter all julematen 😃

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits