Lakrismarengs

Jeg er utrolig svak for lakris. For ikke lenge siden var jeg innom en butikk i Stockholm, Lakrisroten, og der har de absolutt alt hva man kan ønske seg i lakrisverden. Dette ble jeg jo inspirert av og kjøpte meg litt lakrissirup og lakrispulver for å lage julegodteri etter min gane. Lakrismarengsen er også en dekorativ og god liten gave til andre lakriselskere.Oppskrift lakrismarengs (ca et stekebrett):

3 eggehviter
Noen dråper sitron
En klype salt
1 ts vaniljesukker
115 gr sukker 
2 ss lakrispulver (hockeypulver kan også fungere fint)
(Hvis du ønsker kan du erstatte laksrispulver med lakrissirup, da blir marengsen seige, men det er jo knallgodt. Ha da sirupen i etter marengsen er stiv og vend det lett inn)

Sett ovnen på 100 grader. Visp eggehviter, sitron og salt til det er helt stivt. Ha deretter i sukker blandet med vaniljesukker og lakrispulveret litt etter litt og fortsett å vispe til blandingen er blank og stiv. Ha den i en sprøytepose og lag små søte marengs og stek de midt i ovnen i ca 1 time. Hvis du ønsker litt med spennende look på marengsen kan du tilsette litt sort pastafarge. Enten har du det i marengsen og vender om før du har det i sprøyteposen, da får du marmorerte marengs. Du kan også ha en stripe med sort i sprøyteposen, og deretter tilsette marengsen, da vil du få en litt mer konstrastfylt look.

Se gjerne her for en annen variant av marengs. 

2 kommentarer

Line

20.12.2015 kl.22:22

Wow, det så deilig ut!!

Trollblomst

20.12.2015 kl.23:43

Tanken er ekkel. Men utseende var dritkult!

Titt innom meg da vel og følg meg gjerne om du liker innholdet. God jul

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits