Lakrismarengs

Jeg er utrolig svak for lakris. For ikke lenge siden var jeg innom en butikk i Stockholm, Lakrisroten, og der har de absolutt alt hva man kan nske seg i lakrisverden. Dette ble jeg jo inspirert av og kjpte meg litt lakrissirup og lakrispulver for lage julegodteri etter min gane. Lakrismarengsen er ogs en dekorativ og god liten gave til andre lakriselskere.



Oppskrift lakrismarengs (ca et stekebrett):

3 eggehviter
Noen drper sitron
En klype salt
1 ts vaniljesukker
115 gr sukker
2 ss lakrispulver (hockeypulver kan ogs fungere fint)
(Hvis du nsker kan du erstatte laksrispulver med lakrissirup, da blir marengsen seige, men det er jo knallgodt. Ha da sirupen i etter marengsen er stiv og vend det lett inn)

Sett ovnen p 100 grader. Visp eggehviter, sitron og salt til det er helt stivt. Ha deretter i sukker blandet med vaniljesukker og lakrispulveret litt etter litt og fortsett vispe til blandingen er blank og stiv. Ha den i en sprytepose og lag sm ste marengsog stek de midt i ovnen i ca 1 time. Hvis du nsker litt med spennende look p marengsen kan du tilsette litt sort pastafarge. Enten har du det i marengsen og vender om fr du har det i spryteposen, da fr du marmorerte marengs. Du kan ogs ha en stripe med sort i spryteposen, og deretter tilsette marengsen, da vil du f en litt mer konstrastfylt look.

Se gjerne her for en annen variant av marengs.



2 kommentarer

Line

20.12.2015 kl.22:22

Wow, det s deilig ut!!

Trollblomst

20.12.2015 kl.23:43

Tanken er ekkel. Men utseende var dritkult!

Titt innom meg da vel og flg meg gjerne om du liker innholdet. God jul

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits