Asiatisk glasert ribbestek

Siden det snart er jul, tenkte jeg å forberede meg litt, men med en asiatisk vri. Oppskrift asiatisk ribbestek 4 pers:

1,8 kg ribbestek
salt & pepper
tørket chilli
vann

Gni ribbesteken inn med krydderet, gjerne dagen før. Legg ribben med svoren opp i en ildfast form og legg en kule aluminium midt under ribben. Ha 1 dl vann i den ildfaste formen og dekk den med godt med folie. Stek den på 230 grader i 45 min. Ta ut steken og legg den på en rist med en stekeplate under som fylles med 5 dl vann. Senk temperaturen til 170 grader, og stek ribbesteken videre i ca 1 time eller til steken når 75 grader kjernetemperatur. Om ribbesteken ikke allerede har fått sprø svor, sett på grillelementene i ovnen og øk temperaturen til 230 grader. Husk å følge med slik at svoren ikke blir brent. La ribben hvile mens du lager glacen.

Asiatisk glace:

1 dl soya saus
1 dl ketjap manis
3/4 dl honning
3 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1/2 rød chilli
1 lime
2 ss hoisinsaus
2 1/2 ss hvitvinseddik
bunt koriander

Finhakk hvitløk og chilli og surr dette sammen med revet ingefær i litt olje. Ha så i resten av ingrediensene utenom koriander, og la småkoke i ca 10-15 minutter. 

Skjær av svoren og del ribbesteken i fine skiver. Dypp disse i glace og stek til litt på hver side i en stekepanne. Server de på et fat, ha mer glace over og krydre med koriander på toppen. Server ribbesteken og svoren med stekte poteter, rosenkål og gulrøtter.

 

3 kommentarer

Lisa Rørvik

22.11.2015 kl.01:40

Dette så kjempe godt ut, takk for en fik oppskrift :)

Bergensergenser

22.11.2015 kl.10:19

Så utrolig godt det så ut (:

Dame fra Sarpsborg

23.11.2015 kl.11:30

23.11.15. kl.11.30

Dette må prøves! Blir en "vri" på den vanlige juleribben! Forandring fryder!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits