Askepottkake

Når min datter nå fylte 4 år, skulle jeg imponere med en prinsessekake. Bortsett fra at hun ble fornærmet over at jeg hadde tatt Askepotten hennes, ble resultatet ganske bra. Jeg snublet litt underveis, så skal dele noen tips med dere. Utstyr du trenger i tillegg til sjokoladekake:
1 kg fondant
Farge (kjøp gjerne den fra Cacas, konditorfarge gjør ofte deigen litt bløt)
20 cm springform (2 stk, evt stek i to omganger)
Kjevle
Melis til å kjevle ut fondanten
Målebånd
Barbie eller annen dukke
Plastfolie 

Oppskrift:
Jeg tok utgangspunkt i en sjokoladekake jeg fant her, og den ble både god og er veldig barnevennlig. Jeg gjorde om oppskriften til å passe til 12 personer isteden for 8 slik det står nå, men jeg vil anbefale og doble den til 16 personer, da jeg skulle gjerne hatt en høyde til på min kake. 
Følg oppskriften på kaken, men ha den i 2 stk 20 cm springformer istedet. Steketiden blir da litt lengre; ca 40 minutter i min ovn. Pass på at ikke kaken blir svidd på toppen, så dekk den gjerne til med litt folie mot slutten av steketiden.
La så kakene avkjøles, gjerne til dagen etter.

Da er det klart for montering:
Lag glasuren slik det står i oppskriften, men det holder med 500gr melis. Del de to kakene i to, slik at du nå har fire kaker. Skjær ut et hull i midten der hvor barbien skal stå på hver kakedel. Størrelsen på hullet avhenger av hvor bred dukken er. Smør glasur mellom hvert lag og legg de oppå hverandre. For å kunne skjære til skjørtet, bør dukken stå i midten slik at du skjærer fra hoften hennes. Surr plastfolie rundt beinene hennes, og plasser henne i kaken. Skråskjær de to øverste kakedelene, slik at du former et skjørt rundt dukken. Smør så på resten av glasuren. Som dere ser på bilde til høyre under brukte jeg banan til å bygge opp, da jeg ikke hadde nok kake. IKKE gjør dette! Banan og glasur er ingen god kombinasjon for glasuren begynner å renne.

Tid for fondanten:
Jeg startet med hvitt underskjørt. Dette lagde jeg ved å rulle ut en tynn pølse av fondanten, og kjevlet den så flat. Plasser den så bølgete rundt kaken som på bildet over. Gjør dette i to lag. Mål så høyden på kaken som skal dekkes av skjørtet og bland farge inn i ca 1/3 av fondanten. Kjevle denne ut til en sirkulær form, og skjær den ut slik som bildet til venstre over viser. IKKE la fondant ligge for lenge uten plast, da tørker den ut. Legg så skjørtet over kaken, og klipp det fint til bak. Pynt så skjørtet etter ønske.

Ha en strålende feiring!

2 kommentarer

Silje Moen

17.11.2015 kl.21:53

så fin kake!

Bergensergenser

18.11.2015 kl.00:28

For en søt kake!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits