Skogsoppsuppe med parmesan

Det er jo en helt fantastisk følelse å kunne gå ut i naturen, plukke egne matvarer og deretter lage et nydelig måltid av det. Etter en tur i skogen i går, kom jeg hjem med en kurv med traktkantarell, kantarell og piggsopp, så da var jo menyen i dag klar; skogsoppsuppe. Denne rette fungerer vel så godt til forrett som til hovedrett.Oppskrift på skogsoppsuppe med parmesan (4 porsjoner):

Ingredienser:
300 gr skogsopp
2-3 sjalottløk (størrelser varierer)
2 fedd hvitløk
3 dl hvitvin
8 dl hønsekraft/buljong
2 ss maisenna
3 dl kremfløte (piskes)
50 gr parmesan
1 ts timian
Smør
Salt og pepper

Del halvparten av soppen i små biter, resten kan være litt større og skal opp i suppen til slutt. Finhakk hvitløk og sjalottløk og fres dette kjapt i smør. Ha deretter i soppen og stek det til væsken fra soppen er borte. Ha i hvitvin og la det koke i fem minutter. Ha så i kraften og la det koke 15 nye minutter. Mens suppen koker, stek resten av sopper i smør og med salt og pepper. Kjør suppen glatt med stavmikser etter koketiden og ha så i maisenna blandet ut i litt kaldt vann, parmesan og timian. Smak suppen til med salt, papper og smør (tips: er suppen for syrlig ha i smør). Rett før servering vend i lett pisket kremfløte, da blir suppen kremet og nydelig (tips fra Bent Stiansen). Ha suppen i dype tallerkner og ha i stekt sopp og dander litt parmesan og persille på toppen. Server med parmesangratinerte hvitløksbrød.


Oppskrift på parmesangratinerte hvitløksbrød:

Ingredienser:
1 halvstekt baguette
2 ss smør
1 fedd hvitløk
Parmesan

Finhakk eller press hvitløk i smøret og bland godt. Del den halvstekte baguetten i skiver, smør på hvitløksmøret og ha over litt revet parmesan på hver skive. Stek brødet i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.

Én kommentar

REBECCA HOLDER

02.10.2015 kl.22:29

For oss som elsker sopp hørtes det der heeeelt nydelig ut !!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits