Skogsoppsuppe med parmesan

Det er jo en helt fantastisk flelse kunne g ut i naturen, plukke egne matvarer og deretter lage et nydelig mltid av det. Etter en tur i skogen i gr, kom jeg hjem med en kurv med traktkantarell, kantarell og piggsopp, s da var jo menyen i dag klar; skogsoppsuppe. Denne rette fungerer vel s godt til forrett som til hovedrett.



Oppskrift p skogsoppsuppe med parmesan (4 porsjoner):

Ingredienser:
300 gr skogsopp
2-3 sjalottlk (strrelser varierer)
2 fedd hvitlk
3 dl hvitvin
8 dl hnsekraft/buljong
2 ss maisenna
3 dl kremflte (piskes)
50 gr parmesan
1 ts timian
Smr
Salt og pepper

Del halvparten av soppen i sm biter, resten kan vre litt strre og skal opp i suppen til slutt. Finhakk hvitlk og sjalottlk og fres dette kjapt i smr. Ha deretter i soppen og stek det tilvsken fra soppener borte. Ha i hvitvin og la det koke i fem minutter. Ha s i kraften og la det koke 15nye minutter. Mens suppen koker, stek resten av sopper i smr og med salt og pepper. Kjr suppen glatt med stavmikser etter koketiden og ha s i maisenna blandet ut i littkaldt vann, parmesan og timian. Smak suppen til med salt, papper og smr (tips: er suppen for syrlig ha i smr). Rett fr servering vend ilett pisket kremflte, da blir suppen kremet og nydelig (tips fra Bent Stiansen). Ha suppen i dype tallerkner og ha i stekt sopp og dander litt parmesan og persille p toppen. Server med parmesangratinerte hvitlksbrd.


Oppskrift p parmesangratinerte hvitlksbrd:

Ingredienser:
1 halvstekt baguette
2 ss smr
1 fedd hvitlk
Parmesan

Finhakk eller press hvitlk i smret og bland godt. Del den halvstekte baguetten i skiver, smr p hvitlksmret og ha over litt revet parmesan p hver skive. Stek brdet i ovnen p 220 grader i ca 10 minutter.

n kommentar

REBECCA HOLDER

02.10.2015 kl.22:29

For oss som elsker sopp hrtes det der heeeelt nydelig ut !!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits