Villsvin med eplebacon

Vi er ganske heldige som har tilgang til så mye viltkjøtt. Denne gangen var det villsvinet som stod for tur. I denne oppskriften kan man bruke svinefilet istedet. Når man skal tilberede villsvin, er det viktig å vite om det er sjekket for Trikiner. Hvis ikke man vet, må kjøttet gjennomstekes. Oppskrift på villsvin med eplebacon (2-3 pers):

400gr ytrefilet av villsvin (svinefilet)
Salt og pepper 
Tannpirkere
Del fileten på langs, slik at du får to lange tynne fileter, og gni de inn med salt og pepper. 

Marinade:
3dl eplejuice
1 fedd hvitløk
1ts tabasco
6 stilker timian
Finhakk hvitløk og og ha alle ingredinsene i en bolle. Legg i filetene og la det marineres i minimum 4 timer(gjerne natten over).

Eplebacon
1 eple
1 pk bacon
Skrell eplet og del det i små biter. Kutt baconet i biter og stek det sammen med eplebitene i litt smør. Ha over et par spiseskjeer med marinade mens det steker. 
Legg halvparten av eplebaconet på hver av de to filetene sammen med litt timian og rull de sammen som en kanelbolle. Fest enden med et par tannpirkere, slik at de ikke ruller opp igjen. Stek rullene kjapt på hver side i en stekepanne og stek de i ovnen på 200 grader til de har en kjernetemperatur 70 grader. Del de opp i skiver, og pynt med resten av eplebaconet.Saus
1 selleristang
2 ss sukker
marinade
1 dl eplejuice
hvetemel/maizena og vann
1 ts cognac
salt og pepper
Finhakk selleristangen og stek den kjapt i litt smør. Ha deretter over marinaden kjøttet har ligget i, og la det småkoke i 15 min. Sil av sausen og ha deretter i sukker, eplejuice og kok opp. Smak til med cognac, salt og pepper. Ønsker du en tykkere saus, har du i litt maizena eller hvetemel blandet ut i vann.


Server villsvinet med litt potetmos eller sellerirotpure, ovnsbakte grønnsaker og pærechutney.

4 kommentarer

Fitnesskokken

01.05.2015 kl.23:51

WOOW!!! Rene restaurant maten det der:-) så utrolig godt ut. Villsvin er kjempe godt, så lenge det ikke overstekes..

Det er varmer ett kokkehjerte å se hvor mange matglade og flinke "amatører" det finnes:-) fortsett å lage herlig og deilig mat!

Sjekk gjerne ut bloggen min:-)

Siv

01.05.2015 kl.23:51

Ser aldeles nydelig ut😄

Camilla

02.05.2015 kl.00:36

Fitnesskokken: Takk for det! Det ble veldig godt ;)

Camilla

02.05.2015 kl.00:37

Takk for det Siv.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits