Røsvinsmarinert rådyrstek i Römertoph

En skikkelig god høstmiddag en lørdagskveld slår aldri feil. 

Oppskrift på rådyrstek 6-8 pers:

1,6 kg stek av rådyr
2 gulrøtter
1 løk
kvister av timian 
salt og pepper
smør til steking 

Marinade:
1 flaske rødvin
2 laubærblad
1 dl rapsolje
5 kvister timian
5 knuste einebær
2 fedd finnhakket hvitløk

Ha alle ingrediensene i en bolle, og mariner steken i ca 1 døgn i kjøleskap.

Når steken skal inn i ovnen anbefaler jeg Römertoph. Steken blir så saftig og det ser utrolig lekkert ut. Legg Römertophen i kaldt vann i en time, dette for at den skal trekke til seg vann og ikke sprekke i ovnen. Legg grovhakkede gulrøtter og løk i bunnen av Römertophen og hell over mariaden til den nesten dekker. Tørk av steken, gni den inn med salt og pepper og fres den i stekepanne på høy temperatur. Når den har fått ønsket brun skorpe, legg den på toppen av grønnsakene. Tre noen kvister av timian inn i nettingen på steken og sett på lokket.

Römertophen må settes inn i kald ovn. Steketid avhenger av hvor mange grader man har ovnen på. Langtidssteken er den beste måten å få mørt kjøtt på. Da kan du sette steken i ovnen på 60 gr kvelden før, og kjøttet vil aldri få en kjernetemperatur over 60 gr. Jeg stekte den på 80 gr, og det tok 5-6 timer å nå kjernetempteratur på 60 gr. Den beste metoden er å bruke steketermometer, og heller justere gradene på stekovnen mot slutten av steketiden. Husk å la steken hvile i ca en halvtime før den serveres. 

Server steken med f.eks sellerirotpure og ovnsbakte grønnsaker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits