Rødbetsalat med villris og sennepsdressing

Denne salaten er perfekt til svin eller kylling. Den inneholder sunne ingredienser som grønnkål og rødbeter, og er i tillegg veldig god.

Oppskrift på rødbetsalat:

3-4 rødbeter (rå)
2 dl villris
Grønnkål
Salat (gjerne en miks av forskjellige typer)
Pinjekjerner (ristede)

Dressing - lages dagen før for best resultat:
2 ss eplecider eddik
2 ss olivenolje
1 ss grov sennep
1 fedd hvitløk (finhakket)
1 ss tørket timian
1 ts salt
Pepper

Ha alle ingrediensene til dressingen i en bolle og smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet til dagen etter, da setter smakene seg.Sett ovnen på 200 gr. Skrell og del rødbeten i båter. Legg de på bakepapir, og pakk dette inn i folie. Stek foliepakken midt i ovnen i ca 45 min eller til de er møre. La de så avkjøles, og del de deretter opp i mindre biter.

Kok ris etter anvisning på pakken. La den kjøle seg ned før du har den i salaten.

Vask og del salat og grønnkål, og ha det i en bolle. Tilsett ris og rødbetter, ristede pinjekjerner (de ristes ved å steke de i en tørr panne til de er gyldne) og litt tørket persille. Hell over dressingen til slutt.

Server som tilbehør til kjøtt eller bare som en lunsj.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits