Hvitløksbrytebrød med brie

På 17 mai i år feiret vi med grillmat og noe attåt. Jeg prøvde med på en oppskrift jeg fant på et hvitløksbrød med brie som tilbehør til grillmaten - det ble stor suksess!
Her er oppskriften på dette nydelige brødet.

Oppskrift på hvitløksbrytebrød med brie:

1 rundt surdeigsbrød
1 hel hvitløk
8 ss smør
1 ss sitronsaft
200 gr brie
Litt havsalt
Urter f.eks. basilikum eller persille

Start med å sett på ovnen på 200 gr. Skjær av toppen på hele hvitløken og behold skallet på. Legg den på aluminiusfolie og ha over 1ss smør, sitronsaft og litt havsalt. Pakk hvitløken inn i folie og stek den i ovnen i 45 min.

Når hvitløken er mør, har du båtene uten skall i en kjele med resten av smøret. Smelt smøret på lav varme sammen med hvitløken.

Skjær brødet på kruss og tvers uten å skjære igjennom. Hell det smeltede smøret inn i sprekkene på brødet. Legg skivet brie inn i sprekkene og stek brødet i ovnen på 175 gr med folie over i ca 15 min. Ta deretter av folien og stek ytterliere 10 min. Til slutt settes ovnen på grillfunksjon og freser skorpen til den er gylden og osten bobler.

Server brødet med litt urter og havsalt over.

Én kommentar

Siv

20.05.2014 kl.21:32

Oj, det så både spennende og godt ut👍

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits