Julesnop

Årets julesnop bestod av hjemmelaget marsipan, snickerskarameller, lakriskonfekt og bounty. Legger ut oppskriftene litt på etterskudd, men det er jo aldri for seint å kose seg;)Hjemmelaget marsipankuler:
700 gr mandler
300 gr melis
2 eggehviter
Cognac

Pynt:
Mørk sjokolade til dypping
Hakkede mandler

Skåld mandlene ved å koke de i vann til skallet løsner fra mandelene. Fjern så skallet og la de tørke på 50 grader i ovnen, til de er helt tørre. Mal mandlene i en kvern en gang, og sammen med melis en gang til. Tilsett så eggehvite, en av gangen, og kna marsipanen til en jevn deig. Ha så i ønsket mengde cognac og form små kuler. Dypp de i smeltet sjokolade, og rull de i hakkede mandler. Oppbevar i kjøleskap.

Snickerskarameller:
50 gr smør
3 dl fløte
3 dl sukker
1 1/2 lys sirup
1 1/2 ss vaniljesukker

Smakstilsettning:
Salte peanøtter
50 gr mørk sjokolade 

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Kok opp under omrøring, og la det småkoke i 1 - 1/2 t, til du oppnår kuleprøven. Husk å røre innimellom. 
Kuleprøven: Ha iskaldt vann i et glass og slipp en dråpe karamell i vannet. Hvis du kan rulle karamellen til en kule er den ferdig.

Smør en bakeform og kle den med bakepapir. Ha i hakkede peanøtter og sjokolade og hell over karamellen og rør om. Sett karamellen kaldt, og når den har stivnet kan den deles i biter. 
Tips: Karmellen smaker også godt naturell eller med litt limesaft.

Lakriskonfekt:
200 gr mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ts flytende honning
2 ss knust tyrkisk peber
1 ss mykt smør 

Pynt: 
200 gr sjokolade
Havsalt 

Finhakk sjokoladen. Kok opp fløte, honning og lakris, og ta den vekk fra platen. Visp så i sjokoladen og deretter det myke smøret, og la den avkjøles.
Smelt halvparten sjokoladen og hell den over i sjokoladeformer. Ha så trøffelrøren i formene og la det stivne i kjøleskap i ca 3 t. Smelt så resten av sjokoladen og dekk over trøffelrøren slik at du får fine hele konfekter. Strø på litt havsalt. Oppbevares i kjøleskap. (kilde: Tara Smak)

Bounty:
100 gr kokosmelk (den tykke delen)
100 gr kokos
60 gr melis

Pynt:
200 gr melkesjokolade
100 gr kokos

Bland kokosmelk, kokos og melis i en bolle (for å stivne kokosmelk, sett den i kjøleskapet). Lag små kuler av kokosmassen og legg de i fryseren i ca 1 t. Dypp de så i smeltet sjokolade og rull de i kokos. Oppbevares i kjøleskapet.

Temperering og smelting av sjokolade kan du lese mer om her.

4 kommentarer

Susanne ♥

03.01.2014 kl.21:11

Du har en utrolig flott blogg, så stå på videre! Sjekk gjerne ut bloggen min om du får tid :) Ha en nydelig fredag videre! <3

Hanne Lien

03.01.2014 kl.21:11

nice :D de snickerskakene er såå gode!

Kamilla Haaland

04.01.2014 kl.09:48

Herlige oppskrifter :)

Siv

04.01.2014 kl.18:18

Kjempegode var de, smakte nydelig til kaffen👍😊

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits