Thaimarinert ytrefilet av svin

Nytt år, sunne trender!

600gr ytrefilet av svin
Salt
Pepper

Marinade:
Saften av 1 lime
3 ss soyasaus
2 ss soyaolje
1/2 chilli
1 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
1 ss akasie honning

Finhakk hvitløk og chilli, og bland det godt med de andre ingrediensene.

Sett ovnen på 125 grader.
Gni ytrefileten godt inn med salt og pepper. Pensle så på halvparten av marinaden og brun ytrefileten i ei panne. Legg den så over i en ildfast form og ha over resten av marinaden. Stek midt i ovnen med et steketermometer. Fileten er gjennomstekt på 72 grader. Steketid avhenger av str på fileten, men vår tok 1-1 1/2 t. Husk å la den hvile noen minutter i folie før du skjærer i den. Server gjerne med noen wokede grønnsaker og evt. ris/nudler.

Én kommentar

Andrea Berg-Olsen

02.02.2014 kl.16:06

Denne så veldig god ut! Må prøves :-)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits