Eplesaft uten saftkoker

Hva skal man gjre med eplene som er igjen etter hstingen? Eplesaft er en fin mte utnytte frukten p, som samtidig smaker nydelig.



Oppskrift p eplesaft (ca 5 liter):

5 liter oppkuttede epler
5 liter vann
2 ss sitronsyre
350 gr sukker

Bruk en stor kjele, f.eks den du lager pinnekjtt i. Kutt eplene i 4-6 biter og fjern evt skader p eplene. Helle over vann og ha i sitronsyren.
Dekk til kjelen og la dette st i 3 dgn. Rr i blandingen et par ganger i dgnet.

Fjern eplene og kok opp saften i kjelen. Ha i nsket mengde sukker. Jeg brukte ca 350 gr, men her kan man smake seg frem. Sil s saften gjennom et klede, og ha den i sterile flasker eller rene melkekartonger for frysing.

12 kommentarer

Lea

30.10.2013 kl.23:57

S fint bilde. Jeg er en ny blogger p blogg.no s hadde vrt koselig med en kommentar p bloggen min! :)

Iselin Rene

31.10.2013 kl.08:23

S smart, skal prve den oppskriften med sukrin+ i stedet for sukker :)

Kamilla Haaland

31.10.2013 kl.17:07

Nam!

Sigrid M

30.10.2014 kl.15:04

Takk for oppskrift! :D Den ble veldig god! :)

Camilla

30.10.2014 kl.21:25

Sigrid M: S bra :)

Gunn

25.08.2016 kl.21:23

Hei!

Kaldt eller kokende vann som helles over eplene frste dag? 🍎

Camilla

26.08.2016 kl.11:23

Gunn: Hei. Bruk kaldt vann. Lykke til!!

29.08.2016 kl.22:14

Hvor lenge holder saften egentlig, om den ikke fryses? :)

Camilla

30.08.2016 kl.09:24

Anonym: Hei. Jeg vil si maks en uke. Hvis du lager mye, ville jeg fryst det ned.

17.09.2016 kl.22:16

Liter eller kg epler?

Camilla

10.10.2016 kl.22:38

Anonym: Liter ??

Helene

10.10.2016 kl.15:16

Hei! Fjerner du skallet?:)

Camilla

10.10.2016 kl.22:38

Helene: Nei, la skallet vre p, men fjern gjerne skader og sr i eplene.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

34, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og to dtre. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits