Blåskjell Asian style

Blåskjell er en av mine favoritt forretter. Jeg hadde aldri laget det selv før - bare spist de, men i går laget jeg det til forrett og det var veldig enkelt og fort gjort.

Oppskrift på Blåskjell Asian style (4 pers): Om du ønsker blåskjell til hovedrett, dobler du oppskriften

1 nett blåskjell (ca 1 kg) 
1 boks kokosmelk (bruk gjerne en med 90 % kokosmelk, f.eks. fra Kara)
1,5 dl fløte
25 gr ingefær
1/2 chilli
3 fedd hvitløk
2 lime
Cashewnøtter (valgfritt)
Koriander

Start med å gå gjennom skjellene en etter en. Er de åpne (og ikke lukker seg når du trykker skjellet sammen) er de døde og må kastes. Kast også skjellene som har store skader. Napp ut de tråaktige groene på skjellene. Skrell og kutt ingefæren i små biter, kutt chillien i små biter (benytt den andre halvdelen til garnityr i f.eks lange strimler), finhakk hvitløken og rasp det grønne skallet av en lime. Stek dette kjapt i litt olje i en tykkbunnet kjele. Ha deretter i blåskjellene, kokosmelken og fløten, og kok opp. La det småkoke i 2-3 minutter til skjellene har åpnet seg. Ha så over limesafte og rør om. Ta deretter ut skjellene (de som ikke har åpnet seg kaster man), og la sausen koke i et par minutter ekstra. Ha skjellene så tilbake i kjelen, og anrett pent i noen boller. Strø over grovkuttet koriander og hakkede cashewnøtter, og pynt med chillistenger. Server retten med noen små baguettskiver eller pommes frittes. 

Retten er inspirert av Gourmet for nybegynnere.

Vintips til denne retten er Markus Molitor, Riesling,

Bon Appetit:)

 

3 kommentarer

så bra blogg du har! Eg skrev ett blogginnlegg om den flotte eplekaken din som eg prøvde på mandag! :) Den var virkelig god!

Camilla

23.10.2013 kl.13:19

Kito og Heidi: Så bra du likte den! Det er en veldig klassisk og god liten sak;)
Det er sant. Men den smeltet jo i munnen. Det har eg aldri opplevd med eplekake før :)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits