Torsk med spinatstappe

For å få barn (og samboer) til å spise torsk, er det alltid litt mer morsomt med grønn stappe som tilbehør. På en helt vanlig torsdag gikk jeg til innkjøp av Strømtorsk - fint skal det jo være.

Oppskrift på Torsk med spinatstappe (4 pers):

2 stk Strømtorsk
1 pakke bacon
4 poteter
150 gr fersk spinat
2-3 ss smør
1 dl melk/fløte
Salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader. Skrell og kok potetene uten salt i vannet. Kutt bacon i små biter og stek til de er sprø. Legg de så på tørkepapir for å få vekk litt av det overflødige fettet. Hell vannet av potetene når de er møre, og ha i stavmikset spinat, smør og melk, og mos dette sammen for en jevn purè. Smak til med smør, salt og pepper. Smør litt olje på fisken og legg hele filetene i en illfast form. Krydre med salt og pepper og bak de i ovnen i ca. 10 min (eller til flakene løsner fra hverandre). Anrett pent på en tallerken og topp med sprøstekt bacon. Server retten gjerne med grønnsaker som aspargesbønner og gulrøtter eller en nydelig ratatouille.

Fisk er sunt - året rundt.

 

3 kommentarer

MyVidaLoca

11.10.2013 kl.22:20

Mmm, så kjempe godt ut! Jeg er ikk så flink til å spise torsk, går ofte i laks, men denne tror jeg faktisk jeg må prøve en dag!

Christina

13.10.2013 kl.02:05

Hallo!!! Jeg må bare starte med en ting at dene siden er den feteste blogggen på heile denne siden, uten tvil! Jeg må bare si sorry for at jeg ikkje har skrevet komentar de andre gangene jeg har vært å lest her men nokken gongar så er jeg berre littegrann trøtt å så dropper man det. Fordi det er mega munge uhøflige som poster komenterer. Jeg har flere ganger nemlig selv uhøflige komentarer når jeg hadde blogg. Det var dypt ekkelt. Jeg håpper veldig at du ike får noen sleme komenterer og at du får veldig mange flere snille kommentarer. Nå når jeg ikke lenger har side tykjet jeg at jeg bare skulle dele en lenkje til ein konkuranse som jeg akkurat har signert opp på. Premien er et gavekort. Jeg håper veldig mye at jeg vinnner, men flaksen med meg så ønsker jeg at du skal! Det hadde vært koselig om du deltok!

Camilla

24.10.2013 kl.00:07

Christina: tusen takk for hyggelig kommentar.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits