Fårikål i øl

Da nærmer det seg fårikålens dag igjen, og nok engang har jeg tyvstartet. Denne gangen har jeg eksperimentert med øl i gryta - og det ble ei knakende god fårikål.


I mangel på et bra bilde av retten, låner jeg dette av www.aperitif.no

Oppskrift på Fårikål i øl:

1 1/2 kg fårikålkjøtt av lam
1 1/2 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl hveteøl

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis (kjøtt nederst med fettsiden ned) med salt og pepper mellom lagene. Hell på hveteøl og kok opp. La det hele småputre på svak varme i ca 2 timer eller til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Serveres med kokte poteter. Personlig synes jeg fårikålen smaker best dag nr 2. Da har smaken virkelig fått satt seg. 
Tips: har fått et matnyttig tips av en leser som bruner kjøttet litt før det has i gryta. Verdt å teste;)

Server gjerne fårikålen med hveteøl til også... smaker ypperlig.

 

Én kommentar

morsinunge

25.09.2013 kl.21:35

øl? har jeg aldri hørt om eller smakt, men spennende vri:)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits