Pizza på grillen

I sommer lagde vi pizza på grillen. De ble fantastiske :) Jeg vil anbefale å bruke kullgrill, da du vil få mer grillsmak på pizzaen enn gassgrill.Pizza på grillen (4 pers):
Pizzabunn:
500gr mel
1 pose tørrgjær
2,5 dl lunkent vann
1/2 ts salt

Bland alt det tørre i en bolle, og rør inn lunkent vann. Elt deigen til den får en fast og fin form. Sett deigen til heving i ca 40 eller til den har blitt dobbelt så stor.

Legg en pizzasten på grillen, og fyr opp grillen. Pizzasten må ikke legges på varm grill, da den kan sprekke. Du får kjøpt slik sten på f.eks. Jernia. Deretter deler du deigen i 4-6 deler (kommer ann på ønsket str) og kjevler ut runde tynne bunner. Her må du nok bruke en god del mel, slik at du ikke bunnene går i stykker. Når grillen er klar steker du bunnene uten fyll på begge sider i ca 5 min. Her er det viktig at du stikker mange hull i bunene med f.eks. en gaffel - hvis ikke får du veldig store pitabrød;)

Fyll pizzaene med ønsket fyll, og legg de igjen på grillen til de er gyldne. 

Matnyttig favorittfyll:
Creme Fraiche
Mozarello
Ruccola salat
Soltørkede tomater
Serano skinke
Manchego/Parmesan (skivet på toppen etter steking)

Se også her for flere pizzatips.
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits