Helgrillet kylling med sopprisotto..

Etter anbefaling fra min kollega, var jeg nødt til å lage risotto denne helgen. Sammen med helgrillet Stange kylling, var dette en pangstart på helgen. 

 

Oppskrift på helgrillet kylling med sopprisotto (2-3 pers):

Kylling:
1 Stange kylling 
1 neve fersk timian
Hvitvin (tørr)
3 fedd hvitløk
1/2 sitron
Salt og pepper

Risotto:
175 gr risottoris
1 dl hvitvin (tørr)
1/2 løk
5 dl kyllingbuljong
1 liten neve tørket traktkantarell
1 neve parmesan
Evt. litt fløte/melk
Olivenolje
Salt

 

Sett ovnen på 200 grader. Finhakk 1 fedd hvitløk og timian og putt dette innunder skinnet på kyllingen. Knus pepper og havsalt/himalayasalt og gni kyllingen godt inn med dette og litt finhakket timian. Inni kyllingen har du en 1/2 sitron og 2 fedd hviløk i skiver og litt grovhakket timian. Legg kyllingen i en ildfast form og hell deretter ca 1 dl hvitvin inn i kyllingen. La den steke under folie - beregn 30 min per kilo, og ta av folien når det er ca 30 min igjen av steketiden for å få sprøtt skinn.

Finhakk løk og fres det litt i en tykkbunnet kjele (gjerne teflonbelagt). Ha så i risottorisen og hvitvin og la vinen trekke seg inn i risen på middels varme. Spe deretter med varm kyllingbuljong mens du rører hele tiden. Når nesten all væske er trukket inn har du i sopp og parmesan og smaker til med litt salt. Ønsker du en noe mildere smak, kan du tilsette litt fløte/melk mot slutten. Ha risottoen i en bolle og hell over litt god oliverolje, og dryss litt parmesan på toppen. 

Håper det smaker :)

3 kommentarer

beate fredriksen

24.02.2013 kl.19:27

takk for tipset.-)har noen gode oppskrifter på sia mi.-)jeg liker også å lage mat:-)ha en fin kveld.-)
nam :D

Camilla

26.02.2013 kl.21:06

beate fredriksen: Så spennende. Jeg tar gjerne turen innom for å se :)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits