Laksesandwich..

Denne retten fungerer vel så godt til middag som til lunsj. En knall god lakserett med blåmugg- og jalapeno ost.

Oppskrift på Laksesandwich (2 pers):

400 gr SALMA laks (evt. Lerøys FINEST)
Kavli Jalapeno ost
Kavli Edelost
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
Ruccolasalat
1 hvitløk
4 brødskiver
Olivenolje
Balsamico
Salt og pepper 

Del paprikaen i to og grill de med skinnet opp på øverste rille i ovnen på 200 grader. Når skinnet blir sort, legger du paprikaene i en plastpose og la de ligge i ca 10 min (det blir lettere å få av skinnet på den måten).
Del laksen i skiver på langsiden, slik at du får 4-6 lange strimler med laks. Legg en stripe med Kavli Edelost og en stripe med Kavli Jalapeno ost på den bredeste delen av skiven. Rull deretter skivene til spiraler. Stek de i en grillpanne på middels varme.
Mens de stekes fjerner du skallet på paprikaene og legger de i en bolle med ruccolasalaten. Ha på olivenolje, balsamicoeddik og salt og pepper. 
Del hvitløken i to og rist brødskivene i en brødrister. Gni de inn med hvitløk når de er ristet. Anrett så på en tallerken med brødskive i bunn, deretter ruccola, paprika, laks og brødskive nummer to. Ønsker du dressing til dette, fungerer både rømme og chillisaus godt!  

2 kommentarer

Stine

20.02.2013 kl.22:03

Så spennende oppskrift, og en helt ny måte å tilberede laksen på! :)

Camilla

21.02.2013 kl.10:12

bakekona: Den anbefales! Laks og blåmuggost er jo kjempegodt sammen.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits