Innbakt kylling med sursøt saus..

Helgekosen strekker seg litt lengre.. Innbakt kylling med sursøt saus er fantastisk godt, og enda bedre om du lager det fra bunnen av. På 4-stjernes middag så en oppskrift på sursøt saus, som jeg måtte prøve meg på, og det anbefaler jeg dere å gjøre og.

Oppskrift på innbakt kylling med sursøt saus (2 pers):

3 kyllingfileter
Jasminris
3-4 dl soyaolje

Tempurarøre:
2 dl hvetemel
2 ss potetmel
1 dl iskald øl
1/2 ts salt

Sursøt saus:
1/2 ananas
1/2 finhakket chilli
2 ss finhakket ingefør
2 fedd hvitløk
1/2 dl eddik (gjerne eple)
2/3 sukker
2 ss fishsauce
2 ss ketchup

Del ananasen i biter og ha kjør halvparten med en stavmikser. Ha juicen og bitene i en kjele sammen med finhakket hvitløk, chilli, ingefær, sukker og eddik. La det koke opp og deretter trekke i 15 min. Ha så i fishsauce og ketchup og la det koke opp.

Del kyllingfiletene i ca seks biter. Sett platen på litt over middels varme og varm opp soyaoljen. Bruk en kjele med tynn bunn uten teflon! Ha hvetemel, potemel og salt i en bolle. Tilsett øl mens du pisker til en glatt røre. Dypp kyllingen i røra, før du har de i kjelen med varm soyaolje. La de frityrkoke i ca. 7-10 min eller til de er gyldene. 

Server retten med nykokt jasminris. Enjoy :)

Én kommentar

herlig:)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits