Roastbiff salat..

Å lage roastbiff selv er egentlig en ganske enkel sak, og veldig god helgekos. Sammen med en couscoussalat og en asiatisk dressing, ble denne retten himmelsk.

 

Oppskrift på roastbiff salat:

1 stykke ytrefilet/mørbrad/flatbiff
Salt og pepper
Hyssing 

Dressing:
1/2 chilli, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
1 lime 
1 neve frisk koriander
Salt og pepper 

Salat:
Blandet salat (f.eks. ruccola, babyspinat og grønn lollo)
2 dl couscous
Fetaost
Rødløk i skiver Surr kjøttet sammen, slik får du finere skiver, og gni den godt inn med nykvernet pepper og salt (helst himalayasalt eller havsalt). Brun kjøttet i en stekepanne før du setter det inn i ovnen på 125 grader. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek det i ovnen til det når 56 grader på steketermometeret. La kjøttet hvile i minst 15 min godt pakket inn i folie og håndkle, før du skjærer i det. 

Dressingen blander du når kjøttet ligger og hviler. Bland finhakket, chilli, hvitløk og ingefær med olivenolje og saften av en lime. Ha i grov hakket koriander til slutt.

Lag couscous etter anvisning på pakken og la det avkjøles. Bland det sammen med salat, fetaost og rødløk. Anrett tynne skiver av roasbiff pent på toppen av salaten og hell dressingen over. Serveres med tzatziki og en god rødvin ;)
3 kommentarer

Stine

16.02.2013 kl.22:47

Dette så utrolig godt ut og fint presentert :)

Camilla

16.02.2013 kl.23:00

bakekona: Tusen takk :)
naaaam:)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits