Gulrotsuppe med ingefær og chilli..

Hva er vel bedre i vinterkulda enn en god rykende varm gulrotsuppe å kose seg med? Denne suppen med ingefær og chilli smaker absolutt nydelig.

 

Oppskrift på Gulrotsuppe med ingefær og chilli (4 posj):

8 store gulrøtter
2 poteter
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 chilli
1 1/2 ss revet ingefær
1 vårløk
1 liter kjøttbuljong (evt. grønnsaksbuljong)
2 ss lett creme fraiche
Salt og pepper

Skrell og del poteter og gulrøtter i terninger. Ha finhakket løk, hvitløk ig chilli i en gryte, og stek det i litt smør til løken er blank. Ha deretter i gulrøttene, potetene, vårløken og ingeføren og stek litt til. Hell så over buljongen og la det koke under lokk i 15-20 min til grønnsakene er møre. Bruk håndmikser og miks det hele sammen til en jevn suppe. Ha i creme fraiche og smak til med salt og pepper. Server suppen gjerne med litt godt brød eller flatbrød.

3 kommentarer

ser godt ut=)

Camilla

06.02.2013 kl.07:28

LINDA JOHNSEN: Takk! Det er veldig godt. Anbefales:)

matgladilavkarbo

06.02.2013 kl.11:25

nam nam, dette både ser og høres nydelig ut ;) blir suppe i heimen i dag her og ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits