Boef Bourguignon..

Mandagen er her igjen, og da er det tid for godsaker.. En fransk herlighet som lager seg selv - Boef Bourguignon.

Oppskrift p Boef Bourguignon:
1 kg okse hyrygg/bankekjtt
150 g bacon
2 store gulrtter
1/2 purre
1 rdlk
1/2 selleri
1/2 hvitlk
2 kvaster timian
2 ss hvetemel
2 ss tomatpure
50 g smr
3 dl rdvin
2,5 dl oksekraft
2,5 dl vann
2 ts Sambal Oelek
1 ts salt
pepper

Del oksekjttet i biter p 5x5 cm og vend de i hvetemelet. Skrell og del grnnsakene i store biter og ha de i en gryte som tler 170 grader. Stek kjttbitene og baconet i smr og ha de i gryten. La grnnsakene og kjttet surre med tomatpure i ca 1 min fr du heller p vin, kraft og vann. Ha i timian og litt Sambal Oelek, salt og noen runder med pepperkverna. Kok opp uten lokk og sett p lokket nr det koker. Sett gryten i ovnen p 170 grader, og la den st i 2 timer med lokket p og en time uten lokk p 150 grader.

Server med ris eller ovnsstekte poteter.

Bon appetit ;)

19 kommentarer

h, det ser godt ut =)

Magne D. Antonsen

05.02.2013 kl.12:57

Bra oppskrift, Camilla!

Det er Magne fra VG her, n har jeg anbefalt innlegget ditt p forsiden av VG slik at flere kan f gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nl med sende en epost til meg p magnea |a| vg.no

:-)

Nadreas

05.02.2013 kl.13:40

Smaker sikkert bra den. Men det er ikke Biff Burgund uten sjampinjong og mye sjalottlk. Hvetemel, rdlk, selleri og tomatpure kan tas bort synes n jeg da.

Sulten

05.02.2013 kl.16:28

Jeg kommer p besk, nam - nam...

Karl Inge

05.02.2013 kl.16:41

Det kjttet er passe mrt og fint nr det serveres tenker jeg...

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Nadreas: Det finnes sikkert forskjellige varianter av Boef Bourguignon, men denne var god. Prver meg gjerne p flere..

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Karl Inge: Trenger ikke veldig mange tenner nei ;)

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Sulten: Det er jo hyggelig!

eva

06.02.2013 kl.09:22

nam!!!

V

06.02.2013 kl.12:57

Hvilken rdvin anbefaler du bruke? Er ikke verdens mest drevne p vin, sharvirkelig ikke peiling p hva som er egnet

Camilla

06.02.2013 kl.14:31

Du kan f.eks. bruke en fransk rdvin fra Burgund. Det er ikke noe poeng i kjpe en dyr vin til matlaging, det er bare slsing med gode drper ;)

06.02.2013 kl.15:31

Hmm...printet denne i gr. Da var ikke 2 ts sambal oelek med?? lagt til n??

Camilla

06.02.2013 kl.15:37

Anonym: Ja, beklager! Glemte skrive det i gr, men det er ikke noe krise om du ikke har det alts.

Line

06.02.2013 kl.20:39

Dette s utrolig godt ut! Men har dessverre ikke gryte som tler vre i ovnen (tror jeg :P).. Gr det an bare koke det p plata? Eller har du andre tips?

Takker for svar! :)

Camilla

06.02.2013 kl.20:52

Line: Den kan kokes p plata, men la den smkoke p lav varme.

Bjrn

17.02.2013 kl.19:32

Hei Camilla. Vi hadde denne til middag i dag. Nyyyydelig!!! Dette blir en gjenganger p vrt middagsbord heretter :-)

Camilla

17.02.2013 kl.20:07

Bjrn: Godt hre det falt i smak :)

Mette Altmann

27.02.2013 kl.08:39

Unnskyld meg,men en original boef bourguignon har da aldri inneholdt sambal oelek???

Camilla

27.02.2013 kl.10:01

Mette Altmann: ..men hvem har sagt at dette er en original boef bourguignon? Hele idyllen ved lage mat er jo prve nye varianter.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits