Boef Bourguignon..

Mandagen er her igjen, og da er det tid for godsaker.. En fransk herlighet som lager seg selv - Boef Bourguignon.

Oppskrift på Boef Bourguignon:
1 kg okse høyrygg/bankekjøtt
150 g bacon
2 store gulrøtter
1/2 purre
1 rødløk
1/2 selleri
1/2 hvitløk
2 kvaster timian
2 ss hvetemel
2 ss tomatpure
50 g smør
3 dl rødvin
2,5 dl oksekraft
2,5 dl vann
2 ts Sambal Oelek
1 ts salt
pepper 

Del oksekjøttet i biter på 5x5 cm og vend de i hvetemelet. Skrell og del grønnsakene i store biter og ha de i en gryte som tåler 170 grader. Stek kjøttbitene og baconet i smør og ha de i gryten. La grønnsakene og kjøttet surre med tomatpure i ca 1 min før du heller på vin, kraft og vann. Ha i timian og litt Sambal Oelek, salt og noen runder med pepperkverna. Kok opp uten lokk og sett på lokket når det koker. Sett gryten i ovnen på 170 grader, og la den stå i 2 timer med lokket på og en time uten lokk på 150 grader.

Server med ris eller ovnsstekte poteter.

Bon appetit ;)

19 kommentarer

åh, det ser godt ut =)

Magne D. Antonsen

05.02.2013 kl.12:57

Bra oppskrift, Camilla!

Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

:-)

Nadreas

05.02.2013 kl.13:40

Smaker sikkert bra den. Men det er ikke Biff Burgund uten sjampinjong og mye sjalottløk. Hvetemel, rødløk, selleri og tomatpure kan tas bort synes nå jeg da.

Sulten

05.02.2013 kl.16:28

Jeg kommer på besøk, nam - nam...

Karl Inge

05.02.2013 kl.16:41

Det kjøttet er passe mørt og fint når det serveres tenker jeg...

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Nadreas: Det finnes sikkert forskjellige varianter av Boef Bourguignon, men denne var god. Prøver meg gjerne på flere..

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Karl Inge: Trenger ikke veldig mange tenner nei ;)

Camilla

05.02.2013 kl.19:18

Sulten: Det er jo hyggelig!

eva

06.02.2013 kl.09:22

nam!!!

V

06.02.2013 kl.12:57

Hvilken rødvin anbefaler du å bruke? Er ikke verdens mest drevne på vin, såharvirkelig ikke peiling på hva som er egnet

Camilla

06.02.2013 kl.14:31

Du kan f.eks. bruke en fransk rødvin fra Burgund. Det er ikke noe poeng i å kjøpe en dyr vin til matlaging, det er bare sløsing med gode dråper ;)

06.02.2013 kl.15:31

Hmm...printet denne i går. Da var ikke 2 ts sambal oelek med?? lagt til nå??

Camilla

06.02.2013 kl.15:37

Anonym: Ja, beklager! Glemte å skrive det i går, men det er ikke noe krise om du ikke har det altså.

Line

06.02.2013 kl.20:39

Dette så utrolig godt ut! Men har dessverre ikke gryte som tåler å være i ovnen (tror jeg :P).. Går det an å bare koke det på plata? Eller har du andre tips?

Takker for svar! :)

Camilla

06.02.2013 kl.20:52

Line: Den kan kokes på plata, men la den småkoke på lav varme.

Bjørn

17.02.2013 kl.19:32

Hei Camilla. Vi hadde denne til middag i dag. Nyyyydelig!!! Dette blir en gjenganger på vårt middagsbord heretter :-)

Camilla

17.02.2013 kl.20:07

Bjørn: Godt å høre det falt i smak :)

Mette Altmann

27.02.2013 kl.08:39

Unnskyld meg,men en original boef bourguignon har da aldri inneholdt sambal oelek???

Camilla

27.02.2013 kl.10:01

Mette Altmann: ..men hvem har sagt at dette er en original boef bourguignon? Hele idyllen ved å lage mat er jo å prøve nye varianter.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits