Hjemmelaget saftig lasagne..

Nok en gang starter vi uken med godsaker fra kjøkkenet. Lasagne på en mandag smaker veldig godt, og denne lasagnen er både saftig og nydelig. Server den gjerne med en frisk salat.Oppskrift på Lasagne:
Ingredienser
8 Lasagneplater
Revet mozzarella (gjerne blandet med Gruyere, en vellagret smakfull ost)

Kjøttsaus:
500 gr kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
1 stangselleri
2 fedd hvitløk
4 dl hønsebuljong
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 ss worshestershiresaus
1 neve frisk basilikum
1 laubærblader
Provencekrydder
Chillipulver
Salt og pepper 

Ostesaus:
2 ss smør/margarin
3 toppede ss hvetemel
4 dl melk
1 dl revet parmesan
Muskatnøtt
Salt og pepper 

Salat:
Grønn salat
Avokado
Limesaft
Olivenolje
Salt og pepper 

Legg lasagneplatene i varmt vann med litt olje, slik at de blir myke før de skal inn i ovnen. Slik unngår du en tørr lasagne eller hard pasta.

Kjøttsaus:
Hakk løk, selleri og gulrot i små biter og stek det 5 min. i olje. Ha deretter i finhakket hvitløk og krydre med litt salt og pepper. Stek kjøttdeigen sammen med grønnsakene og krydre med litt chillipulver, provencekrydder,salt og pepper. Når kjøttdeigen er brunet har du i hakkede tomater, hønsebuljong, tomatpure, worshestershiresaus og laubærblad. La det koke på svak varme i ca 20 min. og smak til med salt og pepper. Ha i basilikumen rett før du skal legge kjøttsausen i formen.

Ostesaus:
Mens kjøttsausen putrer smalter du smøret i en liten kjele, og rører inn melet med en visp. Spe med melken til sausen har en tykk og god konsistens. Ha så i litt muskatnøtt og parmesan, og smak til med salt og pepper.

Legg alt lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsaus, så lasagneplater, deretter ostesaus. Avslutt med kjøttsaus og strø litt revet ost på toppen. Stek den i ovnen på 200 grader i ca 20 min. eller til osten er gyllen.

Server med en frisk salat av avokado, salat og limesaft.

2 kommentarer

lisa iren

22.01.2013 kl.08:42

den såg god ut :) lenge siden jeg har prøvd med pastaplater, har brukt squash isteden :)

så idag blir d lasagne med pastaplater til middag :) må prøve denne oppskriften :)

Camilla

22.01.2013 kl.09:11

lisa iren: Så spennende med squash - og litt sunnere også ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits