Biff i bolle..

Da er Matnyttig endelig tilbake fra en lengre pause og vi starter selvfølgelig med et smell!!
Det er mandag og hverdagen er tilbake. Hva passer ikke bedre da enn en knallgod biffmiddag med rødvin?! Denne retten er en oppskrift inspirert av min far, som også er over gjennomsnittet interressert i mat..Oppskrift på Biff i bolle (4 pers):

Ingredienser:
800g ytre- eller indrefilet 
10-15 champignoner
2 søte paprikaer
2 pakker aspargestopper
Ruccolasalat
Salt & Pepper

Potet- og sellerirotmos:
8 poteter
1/2 sellerirot
Smør/margarin
Melk/fløte
Salt & pepper 

Saus:
2,5 dl kjøttkraft (Jacobs er bra, hjemmelaget er best)
2,5 dl vann
2 ss flytende buljong
3 ss soya saus
2-3 ss provencekrydder
Salt & pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert og gni det godt inn med kvernet pepper og et godt salt. (havsalt evt. himalaya salt). 
Vask ruccolaen, del soppen i båter, del paprikaen i skiver og kutt av endene på aspargesen. Kok opp vann med salt og la aspargesen koke i ca 1 min før du legger de rett i kaldt vann slik av koketiden avsluttes. 
Stek kjøttet i pannen, se her for tips for steking av biff. Mens kjøttet hviler steker du sopp med salt og pepper. Ha i paprika og asparges sammen med soppen mot slutten av steketiden. 

Potet- og sellerirotmos:
Skrell potetene og selleriroten og kok de møre i usaltet vann. Når de er ferdig moser du de sammen og har i ønsket mengde smør/margarin og melk/fløte til mosen blir myk og god. Smak til med salt og pepper.

Saus:
Ha kjøttkraften og vannet i en kjele og kok opp. Pass på - det koker fort over!! Ha deretter i buljongen, soya saus og provence krydder og la sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper, men husk at det er mye salt i buljong og soya saus, så vær forsiktig. Jo lenger sausen koker, jo mer salt vil komme frem i smaken. 

Server retten lag på lag i en bolle. Begynn med ruccola salat i bunnen, legg grønnsakene på ruccolaen og anrett kjøttet pent på toppen. Avslutt med å ha  en liten øse saus over. Retten serveres med potet- og sellerirotmos og et godt glass vin. I dag drakk vi en Gran Reserva Rioja ved navn Campo Viejo.

Velkommen tilbake til Matnyttig :)

2 kommentarer

Siv

15.01.2013 kl.13:35

Mmm det så kjempegodt ut.

Camilla

15.01.2013 kl.21:25

Takk Siv. Det er faktisk veldig godt ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits