Biff i bolle..

Da er Matnyttig endelig tilbake fra en lengre pause og vi starter selvflgelig med et smell!!
Det er mandag og hverdagen er tilbake. Hva passer ikke bedre da enn en knallgod biffmiddag med rdvin?! Denne retten er en oppskrift inspirert av min far, som ogs er over gjennomsnittet interressert i mat..



Oppskrift p Biff i bolle (4 pers):

Ingredienser:
800g ytre- eller indrefilet
10-15 champignoner
2 ste paprikaer
2 pakker aspargestopper
Ruccolasalat
Salt & Pepper

Potet- og sellerirotmos:
8 poteter
1/2 sellerirot
Smr/margarin
Melk/flte
Salt & pepper

Saus:
2,5 dl kjttkraft (Jacobs er bra, hjemmelaget er best)
2,5 dl vann
2 ss flytende buljong
3 ss soya saus
2-3 ss provencekrydder
Salt & pepper

Ta kjttet ut av kjleskapet slik at det blir romtemperert og gni det godt inn med kvernet pepper og et godt salt. (havsalt evt. himalaya salt).
Vask ruccolaen, del soppen i bter, del paprikaen i skiver og kutt av endene p aspargesen. Kok opp vann med salt og la aspargesen koke i ca 1 min fr du legger de rett i kaldt vann slik av koketiden avsluttes.
Stek kjttet i pannen, se her for tips for steking av biff. Mens kjttet hviler steker du sopp med salt og pepper. Ha i paprika og asparges sammen med soppen mot slutten av steketiden.

Potet- og sellerirotmos:
Skrell potetene og selleriroten og kok de mre i usaltet vann. Nr de er ferdig moser du de sammen og har i nsket mengde smr/margarin og melk/flte til mosen blir myk og god. Smak til med salt og pepper.

Saus:
Ha kjttkraften og vannet i en kjele og kok opp. Pass p - det koker fort over!! Ha deretter i buljongen, soya saus og provence krydder og la sausen koke p svak varme i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper, men husk at det er mye salt i buljong og soya saus, s vr forsiktig. Jo lenger sausen koker, jo mer salt vil komme frem i smaken.

Server retten lag p lag i en bolle. Begynn med ruccola salat i bunnen, legg grnnsakene p ruccolaen og anrett kjttet pent p toppen. Avslutt med ha en liten se saus over. Retten serveres med potet- og sellerirotmos og et godt glass vin. I dag drakk vi en Gran Reserva Rioja ved navn Campo Viejo.

Velkommen tilbake til Matnyttig :)

2 kommentarer

Siv

15.01.2013 kl.13:35

Mmm det s kjempegodt ut.

Camilla

15.01.2013 kl.21:25

Takk Siv. Det er faktisk veldig godt ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk p fritiden. Jeg trengte et sted samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, s derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har by p - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits