Pasta med trøffelolje i hverdagen..

Trøffelolje er det lille ekstra i hverdagen. Trøfler er svært kostbare, men trøffelolje er en fin erstatning som du får kjøpt i de fleste store matbutikker. Her er en nydelig og rask rett med trøffelolje som passer perfekt hvis man ønsker et lite piff i hverdagen. Har du trøfler er det såklart et bedre alternativ til oljen;)

 

Oppskrift på Pasta med trøffelolje (2 pers):
Tagliatella
1 pk bacon
1 fedd hvitløk
1 ss hvitvinseddik (kan også ha 5 ss hvitvin)
1 ts sukker
2 ss trøffelolje
1 neve hakket fersk persille
Revet parmesan
Salt og pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken. Kutt baconet i småbiter og sprøstek dette i en panne. Legg det deretter baconet på tørkepapir slik at mye ev fettet renner av. Stek så finhakket hviløk i pannen med litt olje på lav varme og ha hvitvinseddik og sukker over. Ha deretter pastaen i pannen og bland det godt med trøffelolje, parmesan og persille. Smak til med litt salt og pepper. Ønsker du en mer kremet variant kan du tilsette litt fløte eller creme fraiche. Anrett pastaen i en dyp tallerken og strø sprøstekt bacon og litt parmesan over. For å forsterke trøffelopplevelsen passer det utmerket med en god rød Barolo eller Barbaresco evt. en delikat og frisk hvitvin.Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til visse tresorter. Nesten all trøffel kommer fra Italia og Frankrike og de ansees som en delikatesse og kan koste opptil 30 000 kr per kilo. Det finnes såklart billigere varianter også.

3 kommentarer

somjegliker

30.09.2012 kl.09:46

Takk for oppskriften.. Trøffelolje blir neste innkjøp!! :))

Camilla

02.10.2012 kl.08:42

somjegliker: Håper det smaker :)

Linda

02.11.2014 kl.17:32

Denne retten så helt fantastisk ut, smart å lage den sausen i panne med spagetti rett oppi. Mmm trøffelolje blir også mitt neste innkjøp :)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits