Klassisk eplekake..

Nå nærmer det seg høsting av norske, saftige og friske epler. Det finnes ikke noe bedre - og det må feires med en klassisk eplekake. Heldigvis kan man lage eplekake hele året rundt da ;)

Oppskrift på eplekake:
4 røde epler 
3 egg
2 dl sukker
160 gr smør
2,5 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kanel på eplene
1 ss sukker på eplene 

Sett ovnen på 175 grader. Skrell og del eplene i båter og bland de med kanel og sukker. Pisk egg og sukker til eggedosis og ha i smeltet smør. Bland sammen det tørre og ha det i røren til slutt. Hell det i en 26 cm springform og trykk eplebåtene ned i røren. Kaken stekes midt i ovnen i ca 30 min. Serveres f.eks. med pisket krem...mmm...

4 kommentarer

somjegliker

15.09.2012 kl.08:15

Fin blogg! Den eplekaka har jeg prøvd flere ganger, men min blir litt tørr og hard, hmmm..

Camilla

16.09.2012 kl.20:14

somjegliker: Prøv med litt kortere steketid.. :)

odism

03.11.2015 kl.13:27

Hvor mange personer er denne kaka til?

Camilla

15.11.2015 kl.20:54

odism: Jeg vil si ca 10 porsjoner, men spørs jo hvor glad de er i kake da ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits