Tid for fårikål..

Lammet er endelig i butikkene, og rettene står i kø for å bli laget. Lammelår, lammefrikasé, lammeskank, lammekarré og ikke minst fårikål. Jeg er klar over at fårikålens dag ikke er før om et par uker, men det må jo være lov å tjuvstarte ;)

Oppskrift på Fårikål (4 pers):
1 1/2 kg fårikålkjøtt av lam
1 1/2 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis (kjøtt nederst med fettsiden ned) med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. La det hele småputre på svak varme i ca 2 timer eller til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Serveres med kokte poteter. Personlig synes jeg fårikålen smaker best dag nr 2. Da har smaken virkelig fått satt seg. 

Lett som en plett og veldig godt..

(kilde: matprat.no)

8 kommentarer

Magne D. Antonsen

13.09.2012 kl.14:02

Bra blogg, Camilla!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

knut

13.09.2012 kl.16:52

-sist så lot jeg den putre i fem timer og unga og bikkja kan skrive under på at det var verdt eksta koketid.

Camilla

13.09.2012 kl.21:29

knut: Da skal jeg sette av søndagen til ekstra putretid.

anja

14.09.2012 kl.01:47

Fårikål er noko av det beste eg kan eta. skal og eta fårikål på søndagen :)

Camilla

14.09.2012 kl.09:33

anja: Så bra! Lag nok til at du kan spise det på mandag og ;)

karl inge

14.09.2012 kl.13:40

Selv har jeg begynt å brune kjøttet et par minutter på hver side før jeg følger en tilsvarende oppskrift som din, setter en litt ekstra spiss på kjøttet syns jeg :-)

Camilla

14.09.2012 kl.22:02

karl inge: Det var en god idé..

Jan H.Pedersen

14.09.2013 kl.21:39

En annen nordnorsk variant er "kveitkål" - lagvis med kveite (hellefisk) og kål.......kokes til kålen er mør.Ellers som fårikål. (pepper/salt/vann) Bruk god tid og lav varme.......når det begynner å koke.....på laveste nivå.

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits