Saken er biff..

Da var helgen over, og vi har vært så heldige å få nyte en deilig klassisk biff med bakt potet, ovnsbakte grønnsaker og bearnessaus.
Å steke biff er en kunst. Det finnes utallige måter å gjøre det på, og her er mine matnyttige tips.Det aller viktigste for å få et perfekt resultat er råvaren. Skal du først unne deg en real biff, så bruk heller noen kroner ekstra hos slakteren på hjørnet - da lover jeg deg et mye bedre resultat. Valget av type filet har såklart også mye å si for resultatet.

Her er en oversikt over mørhetsgrader:
Indrefilet - veldig mørt
Ytrefilet, Entrecote, Mørbrad - relativt mørt
Flatbiff - akseptabelt mørt

Steking av biff i jernpanne: (jernpanne holder bedre på varmen)
Biffen må være romtemperert før den legges i pannen, så ta den ut av kjøleskapet ca 30 min før steking og krydre med salt og pepper. Skru platen på fullt og ha i smør når pannen er god og varm. Fres biffen i nøttebrunt smør på alle sider, slik at du da lukker fuktigheten inne i stykket. La deretter biffen steke på hver side, fortsatt på høy temperatur, til ønsket farge på kjøttet nærmer seg. Ta biffen ut av pannen og skru varmen ned til middels varme. Stek biffen til du kjenner at det er litt motstand i kjøttet når du trykker med fingeren, da er den medium. Det er vanskelig å si hvor lenge biffen skal steke, siden alle stykker er forskjellig, men her er tider du kan ta utgangspunkt i:

Rå biff - 1 min på hver side
Medium biff - ca 3 min på hver side
Godt stekt -  1 min på sterk varme og 4 min på svak varme (snu biffen ofte)

La biffen hvile i 5-15 min før du skjærer i den, da holder den på saftigheten bedre.
Lykke til :)

kilde:matoppskrift.no

2 kommentarer

Agent

08.09.2012 kl.14:21

Brunes raskt i panna alle sider, 10-12 min i stekeovn, hvile under folie i ti min. Stekes til sist i smør for fin skorpe og ønsket blodighet:) it's worth the effort:)

Camilla

12.09.2012 kl.12:44

Det virker også som en bra måte å få en perfekt biff på. Skal prøves!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits