Quesadilla med hjemmelaget Salsa..

Quesadilla er stekt tortilla med smeltet ost inni. Det er en meksikansk rett, Queso er ost på spansk, og du kan putte det du måtte ønske i den. Som tilbehør smaker det godt med salat, salsa, rømme og guacemole. Denne gangen har jeg laget salsaen selv og den ble kjempe god (og litt sterk).Oppskrift på Quesadilla:
Store tortillalefser
Raspet ost (nok en gang anbefaler jeg mozzarella)
Oliven olje

Forslag til innhold: 
Tomat
Paprika
Champignon
Basilikum
Stekte kyllingbiter eller skinke
Alt i rimelig små biter 

Sett en stor jernpanne på middels varme og ha i litt olivenolje, bare nok til å dekke bunnen av pannen. Stek en tortillalefse i pannen på hver side (snu hvert 10 sek så den ikke brenner seg) til den begynner å boble.Legg så på ost og de ingrediensene du ønsker og ta jernepannen av platen, evt skru ned varmen. Legg på lokk og vent til osten smelter. Brett deretter tortillaen i to, sett den tilbake på platen og stek den på begge sider til den får en fin og gylden farge.. Del den ferdige quesadillaen i tre og servér. Du kommer til å få QuesaDILLA ;)


Salsa

Som tilbehør til Quesadilla må man jo ha salsa. Det finnes to typer tomatbasert salsaer i Mexico; av ferske tomater og av kokte tomater. Denne typen er av kokte tomater, noe som brukes mest nord i Mexico.Oppskrift på Salsa:
1 stor eller 2 små bokser hermetiserte hele tomater
1 Anaheim grønn chilli (her kan du også bruke 1 liten jalapeno, men anbefaler chilli)
1 fedd hvitløk
2 vårløk
1 ss olivenolje
2 ts rødvinseddik
1/4 ts oregano
En liten håndfull koriander
Salt
Pepper 

Skinnet på chillien må fjernes og det gjør du slik: Start med å sette på grillen i ovnen og grill chillien til skinnet er svart. Legg den så i en pose i 5 minutter, da har skinnet løsnet og det er bare å skrelle det av. Ha de hele tomatene i en bolle (ikke tomatjuicen) og hakk de i biter med en skarp kniv. Bland finhakket hvitløk, vårløk og chilli i en annen bolle sammen med olivenolje og eddik. Ha dette så i bollen med tomatene og smak til med oregano, salt og pepper. Dryss litt grovhakket koriander på toppen. 

Buen provecho ;)

2 kommentarer

Villa Wonka

15.06.2012 kl.22:06

Mmm? får helt vann i munn jeg :-) Høres veldig godt ut!

God helg!

Klem Kristin

Camilla

19.06.2012 kl.22:31

Det var veldig godt og Kristin. Må prøves!! Så fint kjøkkenet ditt har blitt forresten :) Fine flisene!

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits