Hvordan steke andebryst...

Endelig lørdag og det betyr festmåltid!!
I dag var det andebryst på menyen, og her er en oppskrift på hvordan få det perfekte rosa andebrystet. (kilde: Holte gård)

Forvarm stekeovnen til 200 grader
Andebrystet snittes helt fint i tynne striper, omtrent som ribbesvor.
Krydre med salt og pepper på begge sider.
Legg med skinnsiden ned i en kald panne (ikke smør eller fett i pannen), sett på full varme og stek i 7- 8 min (til gylden brun farge).
Snu over på kjøttsiden og stek i et 1-2 min.
Ta andebrystet ut av pannen, legg det i ildfast form med folie/lokk over og la hvile i ca. 10 min.
Ta av folien og la andebrystet stå i stekeovnen i 8-10 min. Fettsiden skal være sprø og mørk gyllen, og kjøttet saftig og rosa.
Ta folien / lokket på igjen og la hvile ca 10 min før servering. Lykke til :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

33, Oslo

Jeg bor i Oslo med min samboer og datter. Jeg jobber som grafisk designer og er hobbykokk på fritiden. Jeg trengte et sted å samle og dele mine oppskrifter og erfaringer, så derfor denne bloggen. Jeg nyter alle goder som livet har å by på - god mat, god drikke og godt selskap. Dette har jeg tenkt til å dele med dere her.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits